klimwalhalla voor elke fietser

De Col du VAM is zo’n 48 meter hoog. Wil jij je klimcapaciteiten ook wel eens testen? Dan kun je tegenwoordig ook heel goed in Drenthe terecht.

Fietsen op het parcours

De VAM (Vuil Afvoer Maatschappij) is een voormalig afvalverwerkingsbedrijf. De Col du VAM is zo’n 48 meter hoog. Na de beklimming heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Boven op de VAM-berg bevindt zich informatiecentrum De Blinkerd. Het is een prachtige berg voor trainingsdoeleinden. Na de beklimming heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving. 

Op het fietsparcours op de VAM-berg geldt eenrichtingsverkeer. Het fietsparcours bestaat uit drie klimroutes en één afdaling. De routes zijn in totaal 2100 m lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Op de meest noordelijke route wacht aan het einde van het parcours ook nog eens een keienstrook van 150 meter met een stijgingspercentage van maar liefst 15%. Een echte kuitenbijter dus!

MTB op het parcours

De mountainbike route VAM-berg loopt rond en over deze voormalige afvalberg. Na de beklimming heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Boven op de VAM-berg bevindt zich informatiecentrum De Blinkerd.

De route bestaat deels uit stenen (rockgarden). Ook is er een vlonder pad van 300 meter lang en bevat het parcours een speciale (drijvende) waterbrug. Voor de zomer komt er echter nog een gedeelte van dezelfde lengte met meer klimwerk bij. Daarbij komt ook een pumptrackbaan voor kinderen.

Praktische info

Kom je met de fiets achterop de auto naar de VAM-berg? Dan kun je parkeren en opstappen bij:

Boslounge Spier, Oude Postweg 8, 9417 TG in Spier
Green Planet, Bultinge 2, 7933 TZ in Pesse
Parkeerplaats VAM-berg Zuid (volg het bordje P VAM-berg)
Parkeerplaats VAM-berg Noord, bij Koffiekioks Het Blinkerdje, Vamweg 5 in Wijster (volg het bordje P VAM-berg)

Inspiratie voor een bezoek aan Drenthe: ontdek Drenthe

Meer fietsroutes

Meer fietstips

Behoud je motivatie met sporten.
Upvit

Behoud je motivatie

Sporten geeft energie en plezier. Bovendien heeft voldoende lichaamsbeweging een positief effect op je gezondheid. Om actief te blijven is alleen motivatie niet voldoende, omdat het afhankelijk is van onze gevoelens.

Lees meer »

Geef een reactie