Routes vol uitdaging

MTB Noordwest Veluwe

Ga op pad met de mountainbike en geniet van de prachtige omgeving van Harderwijk in Gelderland. De route wordt gekenmerkt door de typische Veluwse natuur.

MTB Noordwest Veluwe: routes vol uitdaging
"Onderweg door het bos, over de heide en langs zandverstuivingen kun je volop werken aan je klim- en daaltechniek. Er liggen tientallen kilometers om te ontdekken!."

Omgeving Noordwest Veluwe

MTB Harderwijk bloemen

Uitdagende paden

Ga op pad met de mountainbike en geniet van de prachtige omgeving van Harderwijk in Gelderland. De route wordt gekenmerkt door de typische Noordwest Veluwse natuur: prachtige heidevelden en uitgestrekte bossen. Zo kennen de routes slingerende paadjes en klimmetjes!.

Prachtige bossen

MTB Noordwest Veluwe is met zijn prachtige bossen en hoogteverschillen ook bij uitstek geschikt om op de mountainbike te verkennen. Onderweg door het bos, over de heide en langs zandverstuivingen
kun je volop werken aan je klim- en daaltechniek. Er liggen tientallen kilometers om te ontdekken!

MTB Harderwijk singletrail

3 MTB-routes Noordwest Veluwe

Pak je mountainbike en kom fietsen door de ongerepte natuur van Harderwijk! Slinger over de beste singletracks, maak snelheid in de bossen en trotseer menig heideheuvel.

Gegevens
Provincie Gelderland
21 kilometer
187 hoogtemeters

Markering
De route is gemarkeerd met houten palen met in het groen het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Start
Je kunt de route starten bij:
– Transferium Harderwijk, Boekhorstlaan, 3847 LG in Harderwijk

Mountainbiken in Ermelo voert over uitdagende singletracks door onder andere het Speulderbos en over de uitgestrekte Ermelosche Heide en is daardoor zeer afwisselend.

Gegevens
Provincie Gelderland
24 kilometer
211 hoogtemeters

Markering
De route is gemarkeerd met houten palen met in het blauw het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Start
Je kunt de route starten bij:

– Transferium Harderwijk, Boekhorstlaan, 3847 LG in Harderwijk
– Camping & Bungalowpark de Haeghehorst, Fazantlaan 4, 3852 AM in Ermelo
– Camping Het Vossenhol, Morieljelaan 19, 3852 LV in Ermelo

De Track trail is een korte, maar technisch aantrekkelijk route. Flink vaart, fijne flow, mooie jumps, kombochten, kortom: mooie lus! Leuk om deze met de andere lussen te combineren!

Openingstijden
Omdat deze lus voor een deel over het Bouw- en Infrapark Harderwijk loopt is deze alleen te rijden op de volgende tijden:

Maandag t/m vrijdag van 8.00 uur t/m 17.00 uur
Bekijk hier de actuele openingstijden

De route
Het is een korte, maar technisch aantrekkelijk route. Flink vaart, fijne flow, mooie jumps, kombochten, kortom: mooie lus! Leuk om deze met de andere lussen te combineren!

Startpunt
De Trek trail kan worden gestart vanuit:

Transferium Harderwijk (Carpool Harderwijk), inrit via Boekhorstlaan Harderwijk (kaart)

Kaart MTB-routes Noordwest Veluwe

1 Route groen Harderwijk
> 21 km – 187 hm

2 Route blauw Ermelo
> 24 km – 211 hm

3 Route rood Track Trail
> 2.1 km – 9 hm

Upvit

Upvit

Fit en gezond met duursport. Met een goede conditie heb je meer energie en kun je fysiek en mentaal meer aan. Bouw het sporten goed op met een passende sportuitrusting voor een actieve leefstijl.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Ontdek MTB-routes

Meer fietsen

Conditie opbouwen > Voel je fit en gezond
Upvit

Conditie opbouwen: voel je fit

Het hebben van een goede conditie en het optimaliseren van jouw prestaties heeft te maken met je lichamelijke basiseigenschappen. Voor de beste prestatie is het belangrijk om een combinatie te vinden tussen deze basisprincipes van sporten.

Lees meer »
Schijf van vijf > Tips om gezond te eten!
Upvit

Schijf van vijf: zorg goed voor jezelf

Gezond eten is best een uitdaging. Voor iedereen. Grote veranderingen hou je moeilijk vol, zet daarom kleine stapjes richting de Schijf van Vijf. Wanneer de basisvoeding in orde is, heb je een goede basis gelegd voor optimale sportprestaties.

Lees meer »

Geef een reactie