MTB in Slovenië: singletrail op de Matajur

Verborgen parel

MTB in Slovenië

Ontdek MTB in Slovenië op de fiets. Het bergachtige karakter van Slovenië leent zich perfect voor korte of lange MTB-tochten. Je komt in Slovenië een afwisselend aanbod aan verschillende fietspaden tegen. 

"Gorenjska is een wondermooie mountainbikeregio in het noorden van Slovenië. Het landschap wordt er gekenmerkt door de bergkammen van de Julische Alpen en de Karawanken".

3 MTB-gebieden Slovenië

Bijna geen ander land bied je zoveel verschillende indrukken in zo’n kleine ruimte. De Julische Alpen, Karawanken en de andere heuvelachtige delen van Slovenië vormen het gebied dat het meest geliefd is bij mountainbikers. De vele beklimmingen die je bij MTB Slovenië tegenkomt zijn voor de meeste fietsers onbekende namen, maar dit maakt ze niet minder steil of moeilijk.

  • De natuur is er geweldig mooi, ongerept en rustig
  • Het bikeseizoen is van april tot eind oktober
  • Het skiseizoen van november tot april
  • Super gevarieerd landschap van Alpen tot aan de kust dicht bij elkaar.
  • Super toffe mountainbike community. Veel nieuwe trails in aanleg!

1. Mountainbiken in Koroška (Noord Slovenië)

De valleien, die zich door de witte kalkstenen bergen wringen, zijn bedekt met dichte bossen. Oude, verlaten wegen, die vroeger gebruikt werden door herders, jagers, soldaten en mijnwerkers, leiden door het prachtige landschap van Koroška. Vandaag de dag vormen ze een perfecte bestemming voor liefhebbers van MTB Slovenië. Het landschap wordt gekenmerkt door de bergkammen van de Karawanken.

Petzen Flow Trail

De Petzen Flow Trail is met 11,5 kilometer één van de langste trails in Europa. Met zijn vele rustpunten en jumps is de trail niet alleen geschikt voor professionals maar ook voor beginners. Met de kabelbaan ga je comfortabel de berg op tot aan het begin van de trail. En wie wat meer durft, kan door de in de onbruik geraakte mijnbouwgangen van de Petzen fietsen, een berg tussen Slovenië en Karinthië.

2. Mountainbiken in Gorenjska (Noordwest Slovenië)

Gorenjska is een wondermooie mountainbikeregio in het noorden van Slovenië. Het landschap wordt er gekenmerkt door de bergkammen van de Julische Alpen, de perfecte omgeving voor jouw mountainbikevakantie! Er wachten jou vooral maximale natuurbelevenissen in het Nationale Park Triglav, zoals meer van Bohinj, de hoogste berg Mount Triglav (2894 meter), de smaragdgroene Soča rivier en de steden Bled, Bovec, Kobarid en Kranjska Gora.

De Julische Alpen liggen deels in Italië en deels in Slovenië en is vernoemd naar Julius Caesar, omdat hij tijdens zijn regeringsperiode een provincie oprichtte in dit gebied.

Flow trail Robe Twist

In de buurt van Kranjska Gora ligt deze flow trail.

Mount Peč (1.509 m)

Beter bekend als het drie landen punt, Slovenië, Oostenrijk en Italië kun je vanuit hier zien. De trail begint op de top aan de Oostenrijkse kant, aan het begin van de skipistes. Het uitzicht is fenomenaal! 

Vrsic pas (1611 m)

Een afdeling van 800 hoogtemeters met fantastische uitzichten. De eerste trail naar beneden richting de Trenta Vallei is een lekkere technische afdeling en eindigt bij de oorsprong van de Soča rivier. 

3. Mountainbiken in Goriška (West Slovenië)

De Sloveense Alpen in het Noorden en Westen van het land is een waar paradijs voor mtb in Slovenië. Het uiterst gevarieerde landschap brengt je in verrukking met de kristalheldere rivieren en meren, dichte bossen en spectaculaire grotten. Recreatieve mountainbikers vinden er een bijna onbeperkt netwerk aan bospaden en singletracks. 

Soca Valley

Het prachtige en diverse landschap van Soca Valley met de invloed van het mediterrane klimaat betekent dat je hier bijna het hele jaar door kunt mountainbiken.

Monte Matajur (1545 m)
Matajur is gelegen op de grens van Slovenië en Italië. De afdaling is aan de Italiaanse zijde. Een uitdagende singletrail van 12 km met 1400 hm op je ligt te wachten. De klim is mooi, fantastische uitzichten, door een beukenbos en vervolgens een groene weide met witte rotsen die voor een mooi contrast zorgen. De weg omhoog is in 1ste wereld oorlog gemaakt en gebruikt is door het leger om de frontlinie te bevoorraden.

Kolovrat
Kolovrat ligt op de grens van Slovenië en Italië. De trail heet: “de weg van de vrede” die terug gaat naar Slovenië. Het eerste gedeelte van de trail loopt door de loopgraven en bunkers door die nog stammen uit de 1ste wereld oorlog. Veel op en neer in deze trail maar indrukwekkend is het zeker! 

Vipava Valley

MTB-route via verharde weg naar het kleine dorpje Otlica. Tijdens deze rit heb je fantastische uitzichten over de Vipava vallei en eenmaal aangekomen op de top is het uitzicht fantastisch. De trail terug naar Ajdovščina heeft veel flow en is lang!!! 

MTB Slovenië delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Meer MTB-routes

Meer fietsen

De maximale hartslag wordt gebruikt om belangrijke gegevens zoals jouw omslagpunt en hartslagzones te berekenen.
Upvit

Maximale hartslag: train optimaal

De hoogst haalbare hartslag voor jou is je maximale hartslag. De maximale hartslag wordt gebruikt om belangrijke gegevens zoals jouw omslagpunt en hartslagzones te berekenen. De hoogte van je maximale hartslag zegt niets over je conditie.

Lees meer »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “MTB in Slovenië: verborgen parel” te beoordelen
 
Laad meer producten