Nieuwe workouts

Fitness apps

Jezelf blijven motiveren om te blijven sporten is en blijft een uitdaging voor veel mensen. Met deze fitness apps wordt het een stuk makkelijker om vol goede moed je sportschoenen aan te trekken.

Fitness apps: nieuwe workouts
"Freeletics is een moderne fitness app waarmee je intensieve HIIT en bodyweight oefeningen doet. Je kiest je doelen: spieren kweken, fit worden of vet verbranden".

Top 7 beste fitness apps

Heb je niet altijd de inspiratie om een nieuwe uitdagende workout te bedenken. Of zoek je iets dat jou kan begeleiden en motiveren om vol te houden tijdens het sporten? Dan kunnen goede fitness apps jou helpen om je persoonlijk fitnessdoel te bereiken.

1. Sworkit

Dit is een geweldige app om thuis mee te sporten. Bij het opstarten van de app start je met het kiezen uit cardio, yoga, krachttraining of stretching. Wil je zelf oefeningen kiezen, dan kun je zelf een workout samenstellen. Elke oefening wordt voorgedaan door een instructeur door middel van afbeeldingen. Het is ook mogelijk om de app zelf een programma samen te laten stellen met oefeningen binnen de beschikbare tijd die jij hebt aangegeven.

Er zijn 6-weekseprogramma’s om jouw eigen doelen te bereiken: slank, sterk of gezond. Er zijn buikspieroefeningen, oefeningen voor armen, benen en core. Zo kun je bij cardio kiezen voor een Full intensity workout of Bootcamp workout. Sworkit is een van de meest uitgebreide gratis apps uit de lijst en een aanrader.

Download Sworkit hier: Android of iPhone

2. Myfitnesspal

Myfitnesspal is echt de beste fitness app voor het bijhouden van je voeding. De app kent meer dan 6 miljoen verschillende ingrediënten en gerechten, waaronder ook alle Nederlandse ingrediënten. Met behulp van de app kan je dagelijks je voedselinname, activiteiten en doelen bijhouden. De Voedingsmiddelen worden weergegeven in calorieën, koolhydraten, vetten, eiwitten, natrium en suikers. Daarnaast worden de belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine A en C, kalium, calcium en ijzer vermeld.

Als je uiteindelijk de voeding van die dag hebt ingevoerd, kun je de invoer voltooien. MyFitnessPal geeft vervolgens aan of je voldoende hebt gegeten en waar je op moet letten.

Download Myfitnesspal hier: Android of iPhone

3. Lifesum

Sporten is belangrijk, maar gezond eten en drinken speelt minstens zo’n grote rol. Met Lifesum weet je precies wat en hoeveel je eet, mits je dit nauwkeurig bijhoudt in deze fitness app. Verschillende ‘plannen’ helpen je om gezonder te leven, af te vallen of juist zwaarder te worden. Bij Lifesum kun je kiezen uit de verschillende plannen: gezonder zijn, afvallen en zwaarder worden. Je kunt je streefgewicht en tijdsduur invoeren, waarna de app het aantal calorieën per dag en de af te vallen kilo’s per dag berekent.

Lifesum besteed veel aandacht aan water, zo krijg je dagelijks een oproepje om water te drinken voor het eten. De voeding wordt beoordeeld op calorieën, eiwitten, koolhydraten en vet. Voor andere nutriënten, zoals vezel, suiker en verzadigd vet is het nodig om de app te upgraden naar de betaalde variant.

Download Lifesum hier: Android of iPhone

4. Freeletics

Freeletics is een moderne fitness app waarmee je intensieve HIIT en bodyweight oefeningen doet. Je kiest je doelen: spieren kweken, fit worden of vet verbranden. Binnen 6 tot 12 weken werk je naar dat doel toe. Freeletics is vooral mooi doordat de oefeningen in hoge-kwaliteit video’s worden gepresenteerd. Vooral voor de beginner is dat een mooie manier om de verschillende oefeningen te leren.

Het nadeel van deze app is dat er maar een beperkt aantal oefeningen klaar staat. Mocht je meer oefeningen willen dan blijkt dat je voor de uitgebreide versie behoorlijk moet betalen. 

Download Freeletics hier: Android of iPhone

5. Nike Training Club

De Nike Training Club app heeft uitdagende en gevarieerde workouts. Met deze fitness app doe je de workouts die ook professionele atleten doen tijdens hun training. Tijdens de workout wordt je in de app via audio en video begeleid door een personal trainer die de oefening voordoet. Hierdoor zie je de correcte techniek en kan je maximaal rendement halen uit je workout met fitness apps.

Download Nike Training Club hier: Android Of iPhone

6. Virtuagym Fitness

Je vindt er alle soorten workouts: thuis workouts, gym workouts, BBB workouts, borst, armen enzovoorts. Handig is dat de app ook te gebruiken is met fitnessapparatuur en in sportscholen zoals Basic Fit. Met de de andere app Virtuagym Food houd je calorieën bij op basis van je dagelijkse voeding. Deze beide fitness apps maken een ideale combinatie om naar fitnessdoelstellingen te werken.

Download Virtuagym Fitness hier: Android of iPhone

7. 7 Minute Workout

In een training van 7 minuten komen alle spieren komen aan bod. Het doel is dat je aan het einde van de workout volledig uitgeput bent. Mensen met weinig tijd halen erg veel uit een 7 minute workout.

De oefeningen worden uitgelegd via een video, hierdoor ben je zeker dat je de oefeningen goed doet. De fitness app heeft ook een overzicht waarmee je makkelijk je voortgang kan bijhouden. Daarnaast wordt je echt gestimuleerd om elke dag de workout te doen, door middel van de drie ‘levens’ die je kan verliezen als je besluit om een dagje over te slaan.

Download 7 Minute Workout hier: Android of iPhone

Bericht delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Meer Fitness begeleiding

Hardlopen op de loopband: doelgericht trainen
Upvit

Hardlopen op de loopband

Buiten of binnen hardlopen, daar dit nog best een verschil in. De manier hoe je op de loopband traint heeft invloed op je conditie en motivatie. Hardlopen op de loopband heeft veel mogelijkheden.

Lees meer »
Maak een vliegende start met de 5 km hardlopen,
Upvit

5 km hardlopen: maak een vliegende start

Met de 5 km hardlopen kan je veel kanten op. Voor beginners is het een mooi doel. Hoe trots ben je als je een aantal weken traint en die periode afsluit met je eerste 5 km! Ervaren atleten nemen regelmatig een 5 km in het trainingsschema op.

Lees meer »
Conditie opbouwen > Voel je fit en gezond
Upvit

Conditie opbouwen: voel je fit

Het hebben van een goede conditie en het optimaliseren van jouw prestaties heeft te maken met je lichamelijke basiseigenschappen. Voor de beste prestatie is het belangrijk om een combinatie te vinden tussen deze basisprincipes van sporten.

Lees meer »
Sterker worden: basis voor alles
Upvit

Sterker worden: basis van alles

Sterker worden biedt vele voordelen. Zo zorgt krachttraining niet alleen voor versterkte spieren, maar ook botten en pezen worden sterker. Krachttraining helpt onder andere bij afvallen, het verhoogt de stofwisseling,

Lees meer »
Conditietesten: meten is weten
Upvit

Afvallen op een hometrainer

Trainen op een hometrainer is een goede manier om extra calorieën te verbranden. Doordat je spieren en gewrichten weinig belast, is dit een gezonde manier om structureel af te vallen.

Lees meer »

Meer fitness

Haal meer uit je training met hartslagzones.
Upvit

Hartslagzones: verbeter je conditie

Sporters kunnen hartslagzones aanhouden om meer uit hun training te halen zoals het verbeteren van de conditie of meer focus op het verbranden van vet. Hartslagzones zijn per persoon verschillend en moeten dan ook individueel worden bepaald.

Lees meer »

Geef een reactie